Terrass räcken / Louise /

Glasräcken utan handledare

Om du önskar fri sikt utan störande handledare väljer du vår modell glasräcke som ger en ljus och stilfull design.

Fri sikt utan handledare på räcket

Du kan också välja våra glasräcken inomhus, tex i eller ovanför din trappa. Glasräcken  med rostfria stolpar utan handledare ger ett modernt och luftigt utseende.En rostfri stolpe till modell golv montering är i standardutförande höjd 985mm och levereras med ändknopp längst upp. ROSTFRIA STOLPAR GOLV MONTERING

En rostfri stolpe till modell utanpåliggande montering är i standardutförande höjd 1200mm. ROSTFRIA STOLPAR SIDO MONTERING

Glaset kan levereras så det livar i samma höjd som stolpen eller så väljer du att gå högre upp med glaset, och på så sätt skapa rätt höjd på räcket eller det utseende du önskar.

Alla  rostfria glasräcken kan också användas som altanräcken, trappräcken och balkongräcken

Glaset beställs då i den valda höjden som önskas, det är samma mellanrum nedan mot altan, 50mm men höjden varierar uppåt.
Det vanligaste är att välja samma höjd som stolpen så glaset livar med stolpen, eller att man låter glaset gå över stolpen.

Valmöjligheter och infästning av stolpar

Skillanden mellan en handledare eller inte är marginell i stabilitetssynpunkt och är heller ingen skilland ur säkerhetssynpunkt om bara rekommendationerna för infästninga av stolparna följs ordentligt.
Oavsett val av modell på räcket så måste infästningen göras i reglar, det räcker inte att fästa endast i trallvirket.Tänk på att i ett objekt med vinklar annat än 90 grader, så blir där dubbla stolpar beroende om stolpen är rund ellr fyrkantig. Räcke finns för montering ovanpå bjälklag med fot likaväl som för sidomontering.
Vid sidomontering kan du välja med ett sidobeslag alternativt utan, där stolpen monteras direkt mot bjälklagskant med genomgående bult.

Sorry, the comment form is closed at this time.

.................................