Trappa Näset

RÄCKEN MED STÄNGER ÄR TIDLÖST OCH PASSAR BRA OAVSETT OBJEKT

Räckesmodell  stång kan väljas med olika antal stänger. Från 3st upp till 9st beroende på utseende eller placering.Den rostfria stången är 12mm och monteras i sk stånghållare på utsidan av stolpen. Stängerna skarvas i en stånghållare så inga skarvar syns.
I trappor vinklas stånghållaren enkelt vilket gör att monteringen är mycket smidig och enkel.Tänk på att ett räcke med stänger innebär klättringsrisk för barn. Boverkets rekommendationer bör följas och vid montering med fallhöjd över 2,5 meter kanske ett annat räcke bör väljas.

Kontakta oss gärna för rådgivning ang byggregler.

VÄLJ UTFORMNING OCH UTSEENDE PÅ RÄCKE MED STÅNG

För att förhindra klättringsrisk för barn eller för ett lite annat utseende kan glas placeras mellan stolpar där stängerna löper förbi på utsidan.
En vanligt räcke modell  med glas kompletteras ofta med tex 3st stänger på utsidan för ett lite unikare utseende.
I vårt galleri  finns flera olika lösningar från utvalda objekt vi gjort under åren.

Kontakta oss gärna om du har egna ideér eller om du undrar något om stångräcken.

MONTERING OCH PLACERING AV ETT RÄCKE MED STÄNGER

Stängerna är 12mm i diameter och är massiv rostfri stång  . De levereras i hela längder på 3 eller 6 meter och kapas med bågfil eller rondellkap vid monteringen.
I ändarna kan monteras små ändknoppar i rostfritt för  att förhindra skador för tex barn. Vid längder över 3 eller 6 meter så skarvas stången mitt i stånghållaren, vilket gör att skarven inte syns.
90 gradiga hörnstolpar eller övriga vinkelstolpar är det dubbla stånghållare där alltså stången börjar om.

Räcke med stång finns för montering ovanpå bjälklag eller för montering på sidan med sidobeslag. Sidobeslag finns endast i 90 gradig vinkel som gör att alla vinklar utom 90 grader ger dubbla stolpar.

Sorry, the comment form is closed at this time.

.................................