Stolpfria glasräcke

Ett glasräcke som ger ett ljust och luftigt intryck

med sina snyggt designade beslag i rostfritt som

omger ett 13,52 mm härdat glas.

Beslag i rostfritt som aluminium

ROSTFRIA GOLVGLAS FÄSTE FÖR GLAS

ALUMINIUM GOLVGLAS FÄSTE FÖR GLAS

UNIK KÄNSLA MED ETT RÄCKE UTAN STOLPAR Med  rostfria Golvglas fäste ”Alligator” beslag utan stolpar som skymmer sikt får du ett funktionellt likaväl som estetiskt räcke. Väljer du dessutom att montera detta räcke utan en handledare så ökar den luftiga känslan direkt, speciellt om det är en altan eller balkong där en utsikt skall bibehållas utan störande stolpar eller handledare.”Alligator”  beslagen är i rostfritt och kläms åt med skruv genom glaset som antingen är ett 12 mm härdat eller ett 12,76 mm härdat lamellglas, beroende på val samt placering.
Glasen anpassas alltid efter varje enskilt objekt med en maxbredd på ca 1500mm. Det går två beslag på varje glaspanel.
Normalt så släpper man 10 mm mellan varje glas för rörelser och att undvika vindfång.Värt att veta och tänka på vid montering

Bottenplattan på beslag  är 100×100 mm och har fyra stycken infästningshål för bult. Dessa bult skall monteras ner ordentligt i underliggande bjälklag för att det skall bli en godkänd montering.
I en träkonstruktion används franska bult med bricka, minst 100mm långa. I ett betongbjälklag används expander eller gängstav som kapas i önskad längd och fästs i betongen med ankarmassa.
Till dessa expander eller gängstav används sen förslagsvis en snygg kupolmutter.

Glaset kläms åt med en genomgående skruv vilket innebär att det är hål i glaset, vår rekommendation är att montera på beslagen på glaset och sen placera ut det där det skall monteras fast för att undvika att missa hålen i glasen. Glasen kan inte justeras i lod efter montage. Vid montering utan handledare där glasen skall liva snyggt efter varandra behöver man således justera beslagen vid montering så alla glasen livar.

Sorry, the comment form is closed at this time.

.................................