Balkong glasräcken fyrkant rostfria stolpar 40 x 40 mm / P-G /

Design fyrkantigt räcke med glas

Fyrkantiga rostfria räcken med glas ger en strikt och mer designad känsla än det traditionella runda. Passar utmärkt på moderna objekt.
Stolpen är 40x40mm precis som handledaren om du väljer en i rostfritt. En handledare i Ek eller Jatoba trä blir måtten på handledaren 60x40mm.

Välj utförande på räcket efter ditt behov

Du kan välja flera olika utförande på ditt glasräcke.
Val av handledare, vägginfästning av glas och handledare eller varför inte ett frostat glas.

 

Montage av räcke i fyrkant

Montage ovanpå bjälklaget med en svetsad fot och ett fotlock som döljer skruvarna.

Sidomonterat fyrkantigt räcke finns i två varianter, den ena är med sidobeslag. Dessa sidobeslag finns i raka för mittstolpar och ändstolpar samt med ett ledat beslag som används i 90 gradiga hörn. Alla övriga vinklar ger dubbla stolpar.

Den varianten på sidomonterat räcke i fyrkant är utan sidobeslag, där stolpen fästs direkt mot bjälklagskanten med genomgående bult. Detta ger dubbla stolpar i alla hörn och vinklar men genererar ett lite lägre pris då sidobeslag utgår.

Stabiliteten dessa val emellan är marginell och oavsett val av modell på räcket så måste infästningen göras i reglar, det räcker inte att fästa endast i trallvirket.

Vid sidomonterade stolpar rekommenderar vi att montera det nedre klämfästet längre ner i liv med nederkant glas för att minimera risken att glaset kan glida, då placeras en sk säkerhetsbricka i det nedre klämfästet som förhindrar att glaset kan glida.

Ex. på sidobeslag

Art. nr. E116300

Art. nr. 14455104012

Art. nr. 14455504012

Art. nr. 14455004012

Sorry, the comment form is closed at this time.

.................................